Lovgivningen omkring redningsveste

2 kommentarer Share:

Skal du have redningsveste ombord? Som lystsejler, er du underlagt “Bekendtgørelse om redningsveste i mindre fartøjer”, som trådte i kraft d. 1. december 1992. I førnævnte bekendtgørelse, fremgår det at alle fartøjer, som ikke er fortøjret i havn, skal medføre redningsveste eller svømmeveste til alle ombord – i rette størrelser. Reglerne om redningsveste, gælder naturligvis ikke strandlegetøj, som primært anvendes i strandkanten.

Idag, er det for de fleste helt naturligt at anvende sele, når de kører bil, men det er endnu ikke alle der anvender redningsveste, når de færdes på havet. Det medfører desværre en uheldige statistik med dødsfald til følge. Det er dog ikke et krav, at du bærer din redningsvest under sejladsen, men derimod blot at den er tilstede ombord.

Det er valgfrit, om man vil opfylde kravet, med en svømmevest eller redningsvest, men det fremgår af bekendtgørelsen §3 at:

Rednings- og svømmeveste skal være typegodkendt efter anerkendte normer, herunder SOLAS- og EF-typegodkendt eller DVN-varedeklareret.
Kilde: Retsinformation.dk

Her fra sitet, vil vi gerne opfordre på det kraftigste til, at vesten altid anvendes – den kan redde dit liv. Men vil du blot overholde lovgivningen, er det tilstrækkeligt at have dem ombord, i de rigtige størrelser.

Bøden for manglende redningsvest, udgør i skrivende stund kr. 1.500,- pr. manglende redningsvest. Det kan altså hurtigt blive en meget dyr fornøjelse, hvis i er flere personer ombord.

 

Vi anbefaler

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.