Trailerstik diagram – 13-polet og 7-polet

Ingen kommentarer Share:

Her på siden, finder du et trailerstik diagram, så du nemt og enkelt kan udskifte dit trailerstik.

Er du den heldige ejer af en båd, er der også god chance for, at du ligeledes er indehaver af en bådtrailer. På en bådtrailer, findes der, ligesom på alle andre trailere, et stik som forbinder traileren med bilen. I danmark, har vi 2 typer stik:

  • 13 polet stik
  • 7 polet stik

Det 13 polede stik, har efterhånden overtaget – men mange biler bliver stadig leveret med 7 polet stik. Det  hænder også at stikket går i stykker, korroderer eller man får trukket ledningerne ud af stikket – og her er et trailerstik diagram din redning. Du finder et ganske gratis trailerstik diagram herunder.Klik på billedet, for at se trailerstik diagrammet i stort.

Trailerstik diagram til 7-polet stik:

Trailerstik diagram til 7-polet stik

 


Trailerstik diagram til 13-polet stik:

Trailerstik diagram til 13-polet stik

 

 

 

 

 

 

Det er vigtigt at dit trailerstik altid er i tip-top stand – uanset om det sidder på en bådtrailer, en hobbytrailer, eller hvilken som helst anden trailer. Et dårligt stik, kan hurtigt betyde lygtefejl – og har du lygtefejl, er det både skidt for trafiksikkerheden og pengepungen – det er nemlig farligt og bliver du stoppet af politiet, vanker der også en bøde.

Det er fuldstændig lovligt selv at skifte sit trailerstik – du må også gerne udskifte et 7-polet stik med et 13-polet stik (eller omvendt) – og så er det nemt. Hvis du benytter dig af ovenstående trailerstik diagram, kan du nemt se hvor de forskellige ledninger skal placeres. Du kan opleve at nogen trailere benytter sig af farvekoder, andre af talkoder på ledningsnettet. Begge dele fremgår af ovenstående trailerstik diagram.

Hvis dit trailerstik er i tip-top stand, men ikke er det samme som på din bil – F.eks. hvis du har 7-polet stik på bilen og 13-polet stik på bilen, kan du også vælge at anvende en adapter.

Har du 13 polet stik på bilen, men 7-polet stik på traileren, kan du købe en adapter HER. (Bemærk, at der typisk kun er 7 ben på 13-pol siden)

Har du 7-p0let stik på bilen, og 13-polet stik på trailer, kan en adapter købes HER.

Bemærk dog, at såfremt du anvender en adapter, kan du ikke anvende de muligheder som en 13-polet stik giver – F.eks. tågelys og baklys på trailer.

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.