Redningsvest til børn

2 kommentarer Share:

Hvis der er noget, de fleste børn elsker, så er det at stikke til søs – men det duer ikke, uden en redningsvest til børn. Det er både spændende og nyt for mange. Hvis du skal have børn med ombord, eller blot med en tur på havnen, bør de altid bære en redningsvest. Heldigvis, findes der et stort udvalg, i redningsveste til børn, som både overholder gældende lovgivning, og er behagelige at bære. Det er altid dit ansvar, som den voksne, at der er redningsveste ombord, til alle ombordværende – også børnene. Vi anbefaler dog, på det absolut kraftigste, at børn ALTID bærer redningsvest – også selvom de blot går rundt i havnen.

En redningsvest til børn, bør altid være af den konventionelle type, med krave som vender barnet, og holder luftvejene fri, hvis det falder i vandet. Vælger du en oppustelig redningsvest til børn, er det utroligt vigtigt, at den serviceres, med jævne mellemrum. En oppustelig redningsvest, kan være mere komfortabel at bære, for både børn og voksne. Selvom dit barn kan svømme, fraråder vi på det kraftigste, at bruge en svømmevest til børn. Anvend istedet, en rigtig redningsvest.

En oppustelig redningsvest til børn, kan være et fornuftigt alternativ til den almindelige redningsvest. Den er ofte mere behagelig at bære, og ofte glemmer man, at man bærer den. Dog hænder det, desværre, at oppustelige redningsveste, kan svigte. En oppustelig redningsvest, også dem til børn, kommer med mulighed for at man selv puster dem op. Du bør altid instruere barnet grundigt i, hvordan dette gøres, i tilfælde af, at den ikke selv puster sig op. Det er min klare anbefaling, af børn, først får en oppustelig redningsvest, når de er gamle nok til selv, at kunne puste den op, i nødstilfælde.

Når du kigger efter redningsvest til børn, skal vægtangivelsen passe til barnets vægt. Kontroller ofte, at vægtangivelsen er korrekt. Derudover er det vigtigt, at redningsvesten er i farver, der tydeligt skiller sig ud fra det maritime miljø, således at man hurtigt, kan identificere, hvor i vandet barnet er, hvis det uheldige skulle ske.


Barn med Lalizas redningsvest

Lalizas redningsvest

Lalizas redningsvest til børn, er en billig redningsvest til børn, i god kvalitet, og med en opdrift på 100 Newton. Den fåes i vægtklasserne 15-30 kg og 30 – 40 kg. Farven er den klassiske orange, som tydeligt kan ses – også i vandet. Reflekserne sikrer, at redningsvesten lyser op, hvis en søgelampe på redningsfartøjet spejder hen over vandet.

Redningsvesten er med lynlås, bælte, bindebånd, skridtstrop, og signalfløjte. Til en pris på under 200,- er den perfekt, til dig som måske har børnebørnene med engang imellem, eller kun sejler sjældent.

 • ISO 12402-4 certificeret
 • 100 N opdrift
 • KUN KR. 199,-
 • Dag – Dag levering

 


Redningsvest til børn med flotte fisketegningerRedningsvest til børn med tegninger

En redningsvest til børn, behøves absolut ikke at være kedelig. Måske denne, med de flotte fisk på, kan gøre det nemmere, at få børnene til at tage redningsvesten på. Redningsvesten er naturligvis både CE og ISO godkendt, og med den helt optimale skumfordeling, som sikrer at barnet hurtigt vendes, hvis det falder i vandet. Derved er luftvejene fri. Redningsvesten er med bælte, fløjte, reflekser og plastikspænde med sikkerhedslås.

 • Med faststof
 • 15 – 30kg og 30 – 40kg
 • 100 Newton opdrift
 • CE samt ISO 12402-4
 • Kun kr. 245,-

 


Oppustelig redningsvest til børn. Med skridtgjord og D-ring til livline Oppustelig redningsvest

Denne oppustelige redningsvest til børn, har en opdrift på hele 150 Newton, og er altså højere, en den typiske almindelige redningsvest til børn, som typisk er på 100 Newton. Denne vender også barnet rundt, på lige fod med de almindelige redningsveste. Den kan anvendes af børn fra 15 kg, men som nævnt længere oppe, er det klar anbefalelsesværdigt, at barnet selv kan puste redningsvesten op, i nødstilfælde. Den oppustelige redningsvest til børn, er med D-ring, så barnet kan fastgøres med livline til båden. Sejler du ofte, og er dine børn vant til at sejle, er denne oppustelige redningsvest, bestemt værd at investere i!

 • Opdrift på 150 N
 • 15 – 40 kg
 • ISO 12402 certificeret
 • Med D-ring til livline
 • Kun kr. 725,-
 • Hurtig levering
 • 30 dages returret.


 

Far kontrollerer sin datters redningsvest. Ovenstående er blot et udvalg af de bedste og billigste redningsveste til børn. Vil du se et større udvalg, så du kan vælge den rigtige redningsvest til børn, så klik her, og se hele sortimentet af redningsveste til børn. De redningsveste, vil linker til, er udvalgt ud fra følgende parametre:

 • Der skal være en returret, således, man kan prøve om redningsvesten sidder komfortabelt.
 • Prisen skal være lav
 • Der skal være mulighed for at opnå fri fragt, når du køber for et vist beløb
 • Det skal være en Dansk webshop
 • Leveringen skal være hurtig – Typisk dag til dag på lagervarer.

Har du erfaring, med andre redningsveste til børn, eller erfaring med de redningsveste, jeg har beskrevet herover, så smid gerne en kommentar herunder.

Hvor kan man købe redningsvest til børn?

Du kan købe redningsveste til børn rigtige mange steder – både på nettet og i butikkerne. Det kan dog være lidt mere overskueligt at købe én direkte fra nettet. Fordelene ved at købe dem online er, at du spare både tid og penge. Ulempen er, at dit barn ikke har prøvet den endnu – så det kunne være, at den ikke passede. På den anden side har du dog mulighed for at returnere den, hvis ikke den passer. Personligt anbefaler jeg denne webshop.

Hvilke ting skal man overveje, når man skal til at købe redningsvest til børn?

Du skal tænke på, at der findes forskellige typer redningsveste til børn, herunder den oppustelige redningsvest og den traditionelle flydevest/fastvest. Selvom de to typer redningsveste ligner meget hinanden, er der alligevel en væsentlig forskel på dem.

Teknisk set så har fastvesten – som navnet antyder – faste skumblokke, hvorimod den oppustelige vest indeholder en CO2-flaske, som udløser oppustning af vesten, når den kommer i kontakt med vand. Sikkerhedsmæssigt er der ingen forskel på de to typer veste.

Praktisk set så er den oppustelige redningsvest lidt mere behagelig at have på, da den både er lettere og ikke fylder så meget.

Hvilken redningsvest skal jeg vælge til mine børn?

Når man skal til at vælge redningsveste til børn, anbefaler sejl- og svømmeeksperterne at vælge en fastvest, idet de oppustelige veste ikke er egnet til personer, der vejer under 40kg. Det er utroligt vigtigt, at dit barn ikke får en redningsvest, der er for stor eller for lille – den skal helst passe perfekt.

Hvad med vedligeholdelse?

Både fastvesten og den oppustelige redningsvest holder i mange år. Den oppustelige vest kan dog holde nogle flere år, så længe, du vedligeholder den ordentligt. På grund af CO2-flasken, har den oppustelige vest brug for en ekstra kærlig hånd. Begge typer veste har brug for at blive skyllet efter, at de har været i saltvand. Du skal desuden sørge for at holde dem tørre.

Hvad en redningsvest til børn ikke er

Når man snakker om redningsveste til børn, er det vigtigt at notere, at en redningsvest ikke er en såkaldt svømmevest. Denne type vest bruges typisk til kano- og kajaksport. Den er karakteriseret ved at den ikke har nogen krave. Svømmevesten er desuden mest velegnet til voksne.

Hvor finder jeg de bedste redningsveste til børn?

Der findes adskillige marine-webshops, sejlklubber og marinebutikker, der sælger alle former for redningsveste til børn. Men hvad for én skal man vælge? Det er i sidste ende helt op til dig, om du vælger at købe din redningsvest til dit barn via internettet eller direkte fra en butik. Det vigtigste, du skal sørge for er, at der er fuld sikkerhed, og at den passer til dit barn.

Hvilke andre ting eller sportsgrene kan jeg bruge en til?

En god redningsvest til børn vil normalt være udviklet og designet til både svømning, livredning, sejlads, jagt, vandleg og rehabilitering. Husk altid, at sikkerhed til dine børn er det vigtigste. Sørg derfor for at købe en redningsvest, som er sikker.

Og glem så ikke familiens bedste ven – Hunden. Du kan læse mere om redningsvest til hund her.

Vi anbefaler

2 kommentarer

 1. Specielt synes jeg det er dårligt at anbefale oppustelig redningsvest til børn.

  Børn skal ikke have sådan et knald – de bliver forskrækkede + har måske ikke overblik til at puste den op manuelt, HVIS den svigter + hvis den ikke sidder meget perfekt ryger de ud af den + de lærer aldrig at prøve den ved at hoppe i vandet, fordi hvem vil betale for ny patron bare for at børnene kan prøve den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.