Radarreflektor

Ingen kommentarer Share:

Radarreflektor Når du har monteret en radarreflektor på din båd, øger du chancen betydeligt, for at blive set på andre skibes radar.

Hvis du har en mindre båd, kan det ske, at du slet ikke kan ses på de andres skibe radar – og situationen kan derfor hurtigt udvikle sig, specielt i tåge og mørke. Der ses radar på flere og flere fritidsskibe idag og der er radar på alle erhvervsskibe.

Hvad er en radar

En radar udsender en med korte mellemrum, en kort impuls, med en høj frekvens. Når impulsen rammer et objekt (F.eks. En båd, bøje, radarreflektor, land), reflekteres en lille del af strålen tilbage, og opfanges igen. Derved markeres forhindringer som “prikker” på en skærm.

Skulle du komme ud for en nødsituation til søs, er radar også en af de ting som redningsmandskabet vil benytte til at søge efter dig.

Radarreflektor til lystbåde

En radarreflektor, kan erhverves til så lidt som 100,- og må derfor anses at være et super billigt stykke sikkerhedsudstyr, som dog alligevel kan højne sikkerheden til søs betydeligt.

Der findes to typer radarreflektorer – Aktive og passive. En aktiv radareflektor, forstærker det signal, der sendes retur til radaren og er derfor en smule mere sikker end den passive, som ikke forstærker signalet. Den passive, er i sagens natur også den billigste løsning, og en passiv radar reflektor er bestemt også med til at øge synligheden på radaren.

Radarreflektor

Sammenklappelig radarreflektor

Sammenligningens billigste. Den kan klappes sammen, og stuves væk når den ikke benyttes.

Pris: 105,-

⇨⇨ Bestil her ⇦⇦

Mobri-radarreflektor Mobri Radarreflektor

En pæn radarreflektor til sejl- / motorbåde fra den danske producent Mobri. Fås i 5 forskellige modeller.

Pris fra kr. 366,-

⇨⇨ Bestil her ⇦⇦

⇨⇨ Se flere radarreflektorer her ⇦⇦

Som du kan se ovenfor, er en radrreflektor en billig løsning, som kan gøre dig synlig over for de store skibe, og derved undgår du påsejlinger. Det er vigtigst at anvende en radarreflektor i tåget vejr og mørke, men selv om dagen, kan en lille motorbåd være svær at se fra et stort containerskib.

Hvor køber man en radarreflektor?

En radarreflektor kan købes mange steder – både online og i fysiske marinebutikker. Ofte vil du opleve at det er billigst at købe dem online, men går du alligevel i en fysisk butik, kan du også forvente god service og professionel rådgivning. Der er dog endnu en fordel ved at købe din radarreflektor online – du har nemlig altid mindst 14 dages fortrydelsesret, når du køber din nye radarreflektor online. Det er noget fysiske butikker skal tilbyde på eget initiativ.

Jeg anbefaler helt klart at du køber din nye radarreflektor HER, da det både er billigt, har høj service og hele 30 dages fortrydelsesret.  Desuden, tilbyder de også super god rådgivning.

 

 

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.