Få tryghed på farten med en sikker redningsvest

Ingen kommentarer Share:

Der findes mange sjove aktiviteter i og omkring vand. Det danske farvand giver mulighed for kanoture, kajakture, sejlture i sommersolen og meget mere.

Uanset hvordan du gebærder dig i vand, er det altid vigtigt at sikkerheden er i top. Du kan have det sjovt til havs, men respekt for havet er vigtigt. Du kan sørge for selv at have viden om vind og vejr og om de materialer, du skal bruge på din tur på vandet. Men en ordentlig redningsvest bør du altid have med dig.

Redningsvesten holder dig oven vande

Redningsvesten har en vigtig funktion, og det bør derfor prioriteres at anskaffe sig en god redningsvest. En redningsvest skaber tryghed og hjælper dig, hvis uheldet er uge. Statistikker viser, at langt de fleste ulykker med druknedøden til følge sker i tilfælde, hvor den omkomne ikke bar en redningsvest.

I Danmark er det desuden et lovkrav, at der skal være redningsveste tilgængelige til alle ombordværende, når du sejler. Redningsvestens vigtigste funktion er, at den kan holde dig oven vande, hvis du skulle falde i vandet. Derfor kaldes vesten hos nogle producenter også en flydevest. Vesten vil støtte dit hoved og holde luftvejene fri af vandet.

Præcis ligesom du aldrig bør kører bil uden sikkerhedssele, bør du aldrig sejle uden en redningsvest.

Modeller til store og små

Sejlads er sjovt for både store og små, og der findes derfor også redningsveste designet til både børn og voksne. I nogle veste findes en indbygget fløjte. De fleste veste har indbygget reflekser, som nemt kan ses i vandet. Vestene kan fås i forskellige størrelse. Hvilken størrelse du skal have afhænger af din højde og vægt.

I vestene i dag er der stor fokus på både kvalitet, og at vesten så vidt muligt skal være komfortabel at have på. Vesten begrænser ikke din manøvreevne under sejlads. Redningsvesten findes også i en oppustelig version der automatisk eller manuelt kan pustet op i vandet.

Sikkerhed i hverdagen

Det er ikke kun til vands, det kan betale sig at have sikkerheden i top. Det kan det også i det daglige liv. Et omdrejningspunkt i hverdagen for mange mennesker er muligheden for at gå på arbejde. Skulle uheldet være ude og fyresedlen leveret til din dør, er en a-kasse en forsikring mod arbejdsløshed. Danske a-kasser har eksisteret siden 1907 og kan hjælpe med mange arbejdsrelaterede problemer.

Ligesom en redningsvest er bedst at have på, før du falder i vandet, skal du også være medlem af en a-kasse, inden uheldet er ude. Har du været medlem af en a-kasse i minimum et år, har du ret til af få dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Derfor kan det betale sig at have sikkerheden i orden.

Få tryghed på farten med en sikker redningsvest
Få tryghed på farten med en sikker redningsvest

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.