5 undskyldninger for IKKE at bruge redningsvest

1 kommentar Share:

Solen står højt på højt på himlen, og familien er på vej på vandet. Fokus er på den kommende tur, som både skal være sjov, sikker og hyggelig. Redningsvestene er ombord, men kommer de på?

#1 Redningsvesten begrænser min manøvreevne og er ukomfortabel.

Ligesom med alt andet, har redningsveste udviklet sig. De er idag super komfortable, og begrænser ikke brugeren i sin manøvreevne. Men det er stadig nødvendigt, at din redningsvest passer dig. Er redningsvesten for stor eller for lille, vil den ikke være rar at bære. En god mulighed, for den absolut mest komfortable løsning, er en oppustelig redningsvest.

#2 Jamen, jeg er en fantastisk svømmer.

Det er underordnet, om du så er Jeanette Ottesen. Hvis du uforvarende, falder over bord vil dine super svømmeevner, formentlig ikke være til meget hjælp. Som erfaren svømmer, er det normalt sådan, at man svømmer under normale omstændigheder, i tempereret vand og med badetøj. Hvis du falder overbord, bliver man forskrækket, har meget (og tungt) tøj på, og vandet er formentlig temmelig koldt. Det kan resultere i chok, og så sætter alt logisk sans ud. Desuden kan der være kraftig understrøm, bølger o.lign.

Med andre ord, det er en god idé at være stærk til at svømme, når du stikker til søs – men det kan ikke stå alene.

#3 Der er ikke ret langt til land.

Størstedelen af de drukneulykker der sker, sker tæt på land. Faktum er også, at du kan drukne i en vandpyt. Hvis du er bevidstløs, i chok, forvirret eller lignende, kommer du ikke ind til land. Uden redningsvest, risikerer du, at dine luftveje kommer under vand, og så er skaden sket.

#4 Der er redningsveste ombord – vi tager dem på hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du kommer ud for et uheld til søs, er det slet ikke sikkert, at der er tid, eller mulighed for at tage redningsvest på. Desuden, kan du i forbindelse med et uheld, stå i en situation, hvor du ikke kan hjælpe dine nærmeste, fordi du ikke selv har redningsvest på.

#5 Jeg har ikke haft brug for redningsvesten tidligere.

Prøv og tænk på, hvor mange gange du har kørt bil, uden at køre galt. Men tager du ikke stadigvæk sikkerhedssele på? Moralen er, selvom du har sejlet 999 gange, uden det er gået galt, kan det være gang nr. 1000 der går galt. Uheld er aldrig planlagte, men vi kan forberede os på dem.

Hvad er din undskyldning? Skriv den i kommentaren, nederst på siden. Måske den bliver tilføjet til listen.

Har du iøvrigt gennemgået din forsikring i år? Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra danske forsikringsselskaber. Klik her

Vi anbefaler

1 kommentar

  1. Jeg bruger ikke redningsvest, fordi…. jeg befinder mig lige nu på land, langt fra vand 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.