5 gode råd til singlehand sejlere

Ingen kommentarer Share:

Elsker du også at sejle – men har ikke altid nogen og sejle med? Eller måske du ligefrem foretrækker den ro og spænding det giver at sejle singlehand? Uanset hvad din grund til at sejle alene er, er det ekstra vigtigt, som singlehand sejler at tage sine forholdsregler. Herunder, finder du 5 gode råd til singlehandsejlere – Læs dem, uanset om du er erfaren eller uerfaren singlehandsejler.

1. Hav altid en sejlplan – og fortæl andre om den

Sejlbåd - Singlehand

Det er super vigtigt at du altid har en sejlplan inden du stævner ud – og at nogen i land kender til den. De bør kende din forventede ankomsttid og forventede rute. Derved kan de slå alarm, hvis du mod forventning ikke kommer frem til tiden. Ændrer din plan, rute eller ankomsttidspunkt sig, så husk at give besked, så der ikke unødigt bliver slået alarm.

 

Et rigtig godt værktøj til ovenstående, er en App, udgivet af Søsportens sikkerhedsråd “Sejlsikkert alarm”.

2. Bær en redningsvest – ALTID!

Hav altid en redningsvest på – uden undtagelse. Det gælder også i godt vejr. Vejret kan hurtigt skifte, eller der sker noget uventet, som kaster dig over bord. En svømmevest er ikke nok, når du er alene. Skulle du være bevidstløs, i situationen hvor du ryger over bord, kan den ikke vende dig om – Det kan en redningsvest.

3. Brug livline når du bevæger dig rundt på båden

Når du bevæger dig på fordækket, bør du altid bruge en livline. Foregår sejladsen i hårdt vejr, bør du have en livline på hele tiden.


4. Medbring en fløjte og tågehorn

Fløjte og tågehorn, kan anvendes i tåget / usigtbart vejr – Men også til at skabe opmærksomhed, hvis du har brug for at gøre opmærksom på dig selv over for andre sejlere.

>> Køb tågehorn her <<<

Dåsetelefon 5. Medbring OPLADET kommunikationsudstyr

Medbring altid VHF og mobiltelefon. Sørg for at mobiltelefonen (og hvis VHF´en er håndholdt), at den er fuldt opladet. Hav helst mulighed for at oplade den undervejs – Det kan f.eks. gøres med en powerbank, som kan købes her:

>> Køb Powerbank Her <<<

God (og sikker) sejltur – Vi ses på vandet.

 

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.