Livliner til båd

Ingen kommentarer Share:

Når man snakker om livliner til båd, er det ofte 2 ting, der kan tales om. Din livline til land, som er en VHF-Radio men i denne artikel, beskæftiger vi os med fysiske livliner – nogen gange også omtalt som sikkerhedsliner til båd.

Livline til båd - Gul
En simpel livline, som gør det den skal – Nemlig holder dig ombord.

Hvad er formålet med en livline til båd?

Det primære formål, med at anvende en livline til båd, er at sikre sig, at man bliver ombord, også i hårdt. En livline er det perfekte supplement for langturssejlere, singlehandsejlere og uerfarne sejlere, men kan ikke erstatte redningsvesten. Ofte har din redningsvest da også en D-ring, som man fastgør livlinen i.

Livlinens formål, er altså at sikre at du ikke falder overbord, hvis båden krænger eller der kommer en stor, brækkende bølge, ind over båden.

Hvilke overvejelser, skal jeg gøre mig, inden jeg beslutter hvilken livline til båd, jeg vil købe?

En livline, er altid mere sikker, end ingen livline, hvis den bruges rigtigt. Derfor skal du tage nogen overvejelser i betragtning, inden du køber en livline til din båd.

  • Hvis du vil fastgøre livlinen til bådens søgelænder, er det vigtigt at overveje, hvorvidt søgelængeret rent faktisk kan bære dig, hvis du falder overbord. Et fornuftigt alternativ, er at montere en dæksløbeline, der fastgøres på båden fra for til agter. Her opnår du også den fordel, at du er fri for at klipse linen af og på. Mere om det senere i artiklen.
  • Længden på livlinen, er også af betydning. På den ene side, skal den være tilpas lang, til at du kan bevæge dig ombord, med en rimelig frihed, men også tilpas kort til, at hvis du falder overbord, stadig forbliver ovenvande.

Hvor mange fastgørelsespunkter?

Den typiske sikkerhedsline til båd, kommer med 2 eller 3 karabinhager, eller lignende fastgørelses anordninger, til at fastgøre dig til emnet. Hvis du benytter en dæksløbeline, vil 2 karabinhager, typisk være nok, da dæksløbelinen, er uden forhindring. Fastgør du din sikkerhedsline til bådens søgerlænder, er det en fordel med 3 karabinhager. På den måde, kan du fastgøre dig til et nyt punkt, inden du løsner det første.

Hvilke produkter kan du anbefale?

En livline til båd, er i princippet en simpel anordning. Det er en sele med to eller flere karabinhager, som fastgøres, således at det sikres, at du bliver ombord. Herunder, har jeg samlet mine anbefalinger til livliner. Fælles for alle anbefalingerne er:

  • 30 dages fuld returret
  • Hurtig levering – Max. 2-3 dage
  • Bedste priser på markedet

Livline til båd, med elastsik Lalizas livline

Denne livline til båd, er sammenligningen billigste, med en pris fra kun kr. 177,- Den fås i flere udgaver, med både 1, 2 og 3 karabinhager. Modellen med 1 karabinhage, er med en løkke i den anden ende, samt en, med en smart elastikfunktion, som gør at livlinen trækker sig sammen, og ikke er i vejen, når du bevæger dig rundt på dækket.

Med en pris fra kun kr. 177,- er det absolut en vinder, inden for livliner til båd.

 


 

 

 

 

 

 

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.