Vær sikker i vandet med en svømmevest

Ingen kommentarer Share:

En svømmevest er et fantastisk redskab, der nemt kan redde dit liv ude på havet. Hvis du skal ud at sejle, fiske eller stå på SUP, er der faktisk en lov, der pålægger dig at have én redningsvest med pr. person. Loven dikterer ikke, hvorvidt du skal have vesten på, men det er nu altid en god idé. Hvis der opstår en nødsituation, vil du typisk ikke have tiden til at finde vesten frem og tage den på.

Et godt bud på en svømmevest, hvis du vil være sikker på vandet, er denne Allround vest fra Aropec.

Med vesten får du følgende fordele:

  • Undgå bøder på vandet
  • All-round vest til alle vandsport
  • God komfort og bevægelighed
  • Justerbar i størrelsen
  • God synlighed på vandet
  • Den er nedsat med 40% netop nu
  • Køb vesten med fri fragt
  • Hurtig levering
SUP – Allround vesten fra Aropec
SUP – Allround vesten fra Aropec

Hvad er forskellen på en svømme- og redningsvest?

Inden for svømmeveste skelner man mellem rednings- og svømmeveste. Den primære forskel er, at en redningsvest skal have en opdrift på 100 N. Derudover skal redningsvesten også være udstyret med en krave rundt om nakken, ligesom opdriftsmaterialet skal være placeret på bryst, skuldre og i nakken. På den måde sikrer redningsvesten, at du ligger i en korrekt og sikker position. Også hvis du er bevidstløs.

Til sammenligning har en svømmevest typisk en opdrift på 50 N. Derfor er vesten også bedre egnet til de mere rutinerede svømmere, der kan få sig selv op af vandet. Til gengæld giver svømmevesten dig en større bevægelsesfrihed. Det er især bevægelsesfriheden der gør, at mange folk foretrækker en svømmevest til SUP, eller hvis de skal sejle i kano, kajak eller jolle.

N dækker over begrebet Newton. Alle svømme- og redningsveste bliver inddelt i Newton-klasser. Det vil sige, at vestene bliver rangeret fra 50 N til 300 N. N er med andre ord et udtryk for vestens bæreevne. Et voksent menneske vejer i gennemsnit 5 kg i vand. Derfor er der behov for en opdrift på 5 kg, hvilket svarer til 50 Newton.

Hvilken svømmevest skal jeg vælge?

Hvilken svømmevest du bør vælge, vil afhænge af, hvad du gerne vil bruge vesten til. Hvis du skal sejle i kano eller kajak, eller hvis du skal stå på SUP board, er du sikkert også en god svømmer. Derudover er det aktiviteter, som typisk finder sted nogenlunde tæt på land. Derfor er det ofte nemt at få hjælp, hvis uheldet er ude. Derfor kan du også godt nøjes med en svømmevest, der har en opdrift på 50 N.

Til kano, kajak eller, hvis du skal stå på SUP board, er det også vigtigt, at svømmevesten sidder ordentligt. På den måde får du en bedre bevægelsesfrihed. Derfor kan du med fordel vælge en vest med en kortere pasform.

Skal du derimod dyrke en aktivitet med en højere fart, eksempelvis vandski, bør du overveje en vest, der sidder tæt. Dog skal vesten stadig give dig en høj grad af bevægelsesfrihed.

Hvis du skal længere ud at sejle på havet, bør du overveje en redningsvest på mindst 100 N. Den slags veste vil også altid være designet til at sørge for, at du ender i en korrekt og tryg flydeposition på havet. Hvis du skal bruge en vest, der egner sig til alle slags farvande, skal den mindst være på 150 N.

Du skal også finde ud af, hvad du vejer. Alle veste er nemlig inddelt i vægtklasser, så det er vigtigt, at din vest passer til din vægtklasse. Ellers kan vesten ikke yde den rigtige beskyttelse.

Derudover skal vesten være certificeret med både CE og ISO 12402. Kun på den måde er du sikret, at vesten er godkendt til brug i Europa.

Du skal sikre dig, at vesten sidder behageligt, men også stramt nok. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt vesten sidder stramt nok, kan du bede en anden person løfte vesten i skuldrene. Hvis vesten bevæger sig med op, sidder den for løst.

Svømmevest til voksne

Hvis du skal bruge en god svømmevest til voksne, bør du tage et kig på den smarte bæltetaske/svømmevest fra Surfmore. Du skal blot fastgøre tasken på maven eller ryggen. Her vil tasken så sidde uden at genere dig det mindste. Hvis du får behov for en svømmevest, kan du blot aktivere tasken ved at trække i udløseren. Udløseren vil aktivere en patron, der får tasken til at puste sig op til en svømmevest.

Vesten fra Surfmore er CE godkendt og egner sig særdeles godt til SUP-surfing. Vesten er udstyret med både reflekser, fløjte og løftehank, så du kan blive både set og hørt, hvis uheldet er ude. Vesten kan desuden benyttes af alle, da den kan indstilles i taljen.

Du kan læse mere om den smarte vest her.

Hvis uheldet er ude, og du bliver nødt til at aktivere vesten, skal du købe en ny patron bagefter. Heldigvis fås disse til en overkommelig pris. Når patronen er indstillet korrekt i bæltetasken, kan du igen anvende den på vandet.

Du kan købe nye patroner til din svømmevest her.

Oppustelig svømmevest til voksne
Oppustelig svømmevest til voksne

Svømmevest til børn

Hvis du skal købe en svømmevest til dit barn, er det også vigtigt, at der er nok opdrift i vesten. Derudover skal du være særlig opmærksom, hvis dit barn stadig anvender ble. Engangsbleer indeholder nemlig store mængder luft, hvilket betyder, at bleen indeholder en del opdrift.

Problemet er, at engangsbleens opdrift kan modvirke vestens opdrift. Det betyder i værste fald, at barnet ikke vil komme over i en rigtig flydeposition. Derfor bør du bruge badebleer til dit barn eller helt lade være med at bruge bleer.

Der er vigtigt, at du er ekstra grundig med at tjekke, om vesten sidder godt på dit barn. Når du hiver i skulderen, må vesten ikke kunne trækkes over hovedet.

Surfmore har udviklet Kids Impact vest. Vesten er designet med en lynlås i siden, der giver dit barn en højere komfort. Derudover giver placeringen af lynlåsen også dit barn en større grad af fleksibilitet, en tættere pasform. Som en ekstrabonus gør lynlåsens placering det også nemmere at tage vesten af og på.

Vesten er lavet af ekstra tyk neopren. Neopren giver en opdrift, holder på varmen og så tager det også noget af slaget, hvis dit barn skulle falde hårdt ned i vandet. Derudover er Impact vesten designet med synlige og genkendelige farver. På den måde kan du hurtigt få øje på dit barn fra land.

Vesten er specialdesignet til børn, der skal deltage i vandsport. Især er vesten godt egnet, hvis dit barn skal dyrke SUP-surfing.

Du kan læse mere om den praktiske svømmevest til børn her.

Svømmevest til børn
Svømmevest til børn

Svømmevest til baby

Hvis du leder efter en svømmevest til din baby, skal du især være opmærksom på dit barns ble. Du kan nemlig sagtens finde den helt perfekte svømmevest, men hvis dit barn har en engangsble, risikerer du, at bleen modvirker vestens effekt.

Det skyldes, at engangsbleen selv indeholder en del luft og derfor også en del opdrift. Problemet opstår, når opdriften fra vesten og opdriften fra engangsbleen modvirker hinanden. Det kan resultere i, at dit barn ikke lander i en rigtig flydeposition,

Du kan undgå problemet ved at lade din baby have badeble på. Du kan også helt undgå bleer, når din baby bærer svømmevest. På den måde er der ingen opdrift fra engangsbleen, der reducerer svømmevestens effekt.

Svømmevest til SUP

Hvis du skal bruge en god vest til SUP, bør du tage et kig på Impact vesten fra Surfmore. Vesten har en perfekt pasform med en true-to-size-fitting. Det betyder, at du får en lækker og behagelig vest. Vesten sikrer dig også en høj grad af bevægelighed, så du nemt kan padle dit board uden at din vest irriterer dig.

Vesten er udstyret med brede udskæringer under armene, så du kan bevæge dine arme frit og nemt. Derudover har vesten også lynlås i siden, som du nemt kan åbne og lukke. Vesten er desuden også fremstillet af NBR neopren, der giver dig en god opdrift og impact. Vesten har en opdrift på 50 N, som netop er den opdrift, der anbefales til vandsport.

Selvom vesten er udviklet til at kunne anvendes til SUP, kan du med fordel også anvende vesten til alle andre former for vandsport. Her vil du nyde den store fleksibilitet og bevægelsesfrihed, som vesten giver.

Du kan købe den funktionelle vest her.

Funktionel og flot svømmevest til SUP
Funktionel og flot svømmevest til SUP

En anden god vest til SUP er SUP – Allround vesten fra Aropec. Vesten er tykkere end andre svømmeveste, da den er fremstillet af slidstærke materialer. Blandt andet er vesten fremstillet af NBR skum, der både giver dig en god opdrift og beskytter dig mod slag.

Vesten er fantastisk til alle former for vandsport. Vesten giver dig nemlig en høj grad af sikkerhed. Til trods for den høje sikkerhed og de slidstærke materialer, er vesten stadig utrolig komfortabel at have på. Vesten giver dig den høje grad af bevægelighed, der er nødvendig, når du vil dyrke vandsport.

Vesten fra Aropec er udstyret med en lynlås i fronten. Det gør vesten nem at tage på og af. Derudover er vesten også justerbar i størrelsen. Derfor kan du let tilpasse vesten til din krop, hvilket gør vesten særdeles behagelig. Du kan både tilpasse vesten ved hjælp af skulderstropperne samt stropperne i siden. Det betyder, at du kan tilpasse vesten til både din højde og drøjde. Derfor er det også en god svømmevest til dame. Med den rette pasform opnår du også den bedste sikkerhed på vandet.

Vesten er fremstillet i en klar og tydelig rød farve. Det betyder, at du er nem at få øje på. Hvis uheldet er ude, kan andre derfor relativt nemt finde dig på vandet.

Du kan læse mere om den sikre svømmevest til paddleboard her.

SUP – Allround vesten fra Aropec
SUP – Allround vesten fra Aropec

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.