Skal du vælge en redningsvest med patron?

Ingen kommentarer Share:

Når du har købt en båd og skal begynde at sejle, er en af de vigtigste ting at få anskaffet sig en redningsvest. Redningsveste er en essentiel del på en hver båd, da det skal sikre besætningens liv i nødstilfælde. Men der er mange forskellige slag redningsveste, så det kan være svært at få et overblik.

Der er både den faste redningsvest, og så er der den oppustelige med en patron til. Der kan både være fordele og ulemper ved begge slags veste.

Fordele og ulemper

En redningsvest med patron er en oppustelig redningsvest, der udløses ved et tryk på en knap eller et træk i en snor. Der er ikke den store forskel på en fastvest eller en oppustelig vest sikkerhedsmæssigt. Forskellen skal findes andre steder.

For det første er det vigtigt at man er svømmekyndig med en oppustelig redningsvest, da det kan tage lidt tid før, den er pustet rigtigt op og kan holde en flydende.

Til gengæld er fordelen, at man kan bevæge sig en del bedre rundt med den oppustelige redningsvest end den faste, da fastevesten er noget mere kluntet at have på. Desuden er den oppustelige vest bedre til at holde hovedet og luftvejene fri fra vandet, når den er pustet ordentligt op. Til gengæld kræver den noget mere vedligeholdelse end den faste vest, der er stor set vedligeholdelsesfri.

Den årlige vedligeholdelse

Det er vigtigt, at man mindst en gang årligt tjekker redningsveste med patroner for fejl og mangler. Man skal især tjekke om CO2-patronen skal udskiftes. Dette kan ses på om der er hul i toppen af den – er der det, er den tom og skal udskiftes. Hvis der ikke er hul, skal man veje den for at se om der er sluppet CO2 ud. Den må højt veje 2 gram mindre end den originale totalvægt, som man kan læse på patronen.

Det kan godt blive lidt dyrere i længden med oppustelige veste, når man så ofte skal udskifte patronerne. Især hvis man har en stor båd, hvor der kan være mange, og man derfor også har mange redningsveste, der skal tjekke årligt. Disse penge kan man f.eks. indhente ved at installere en varmepumpe i sit hjem.

Med en Parasonic varmepumpe sparer man en del penge på sin varmeregning, og man kan i stedet bruge pengene på noget lidt sjovere, som udstyr til sin båd og sine redningsveste.

Skal du vælge en redningsvest med patron?
Skal du vælge en redningsvest med patron?

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.