Jordslået redningsvest – Få den gjort fin igen

2 kommentarer Share:

Det fugtige miljø til søs, betyder desværre at flere har oplevet, at når de tager redningsvesten op fra, hvor de opbevares, er de jordslået. Det er drøn ærgerligt at opdage.

Hvorfor bliver redningsveste jordslået?

Når en redningsvest bliver jordslået, skyldes det primært fugt. De mørke pletter, er svampevækst, som er tæt beslægtet med skimmelsvamp. Har du andre erfaringer, med at fjerne jordslåethed fra en redningsvest, er du meget velkommen i kommentarfeltet, nederst på siden.

Kan redningsvesten blive pæn igen?

Det kan den for det meste. Redningsvestens opbygning, gør at jordslåetheden, typisk er overfladisk. Du kan afprøve nedenstående metoder:

 • Eddike
  Det skal være af den ufarvede slags. Kan købes i ethvert supermarked. Har en let blegende eftekt, så kan også fjerne pletterne, i de fleste tilfælde.
 • Rodalon
  Rodalon er specielt udviklet til at fjerne mug. En ny udviklet type, Rodalon skimmel plus KTB, som også dræber svampe sporene. Læs mere her.

Undgå, at din redningsvest bliver jordslået

Det bedste råd, til at undgå, at din redningsvest bliver jordslået, er at sikre dig, at den bliver opbevaret tørt. Det kan dog være svært, i en båd. Her kan løsningen være, at de hænger et sted ombord, og altså ikke stuves væk i magasiner. I magasinerne, kan fugt opbygge sig, som følge af kondens, men har svært ved at slippe væk igen.

Opbevarer du dine redningsveste hjemme om vinteren, skal de også her kunne få luft. Hvis du opbevarer dem i en kælder, så overvej hele tiden hvordan fugten kan komme væk fra redningsvestene – Så undgår du at de bliver jordslået.

Er skaden sket, og redningsvesten har taget så meget skade, at den ikke er til redde, anbefaler vi dig, at kigge forbi her, efter en ny redningsvest.

 

 

Vi anbefaler

2 kommentarer

 1. Når en redningsvest er så jordslået vil jeg stærkt overveje at skifte den ud. Mug og skimmel svækker materialerne og gøre den mindre indbydende at bruge. Køb nogle nye veste og vær mere omhyggelig med opbevaringen af vestene. Tag veste med hjem og opbevar dem tørt, så kan du have fornøjelse af dem i mange år

  1. Hej Sten,
   Tak for din kommentar.
   Jeg er ikke uenig, men er det ikke trængt ind i selve vesten, kan den måske reddes. Om det er tiden værd kontra den lave pris, på nye redningsveste må være op til den enkelte at vurdere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.