Sørg for sikkerhed til søs med selvoppustelig redningsvest

Ingen kommentarer Share:

Sikkerhed er det absolut vigtigste at tænke på, når man bevæger sig ud på vand. Listen over ting der skal være styr på, er lang, men det første og mest kritiske punkt er at bruge en redningsvest. Hvis uheldet er ude og du f.eks. falder overbord eller din båd kæntrer, så er redningsvesten det eneste, der redder dig fra at drukne. Derudover er det lovpligtigt at bruge redningsvest, uanset hvad du sejler i. Mange vælger den selvoppustelige udgave, hvilket der er flere fordele ved. Samtidig er der dog nogle ting du skal overveje, når du anskaffer dig en selvoppustelig redningsvest.

Fordele ved en selvoppustelig redningsvest

En selvoppustelig redningsvest er udstyret med nogle huller på hver side. Når de huller kommer i kontakt med vand, udløses den oppustelige mekanisme, så vesten bliver pustet op. Det sker ved hjælp af nogle CO2 patroner, der sidder inde i vesten. Hvis redningsvesten har været udløst, kan den godt bruges igen. Man skal blot lukke luften ud, lade den hænge til tørre og vigtigst af alt få sat nye patroner i.

Den helt store fordel ved at bruge en selvoppustelig redningsvest er, at den er mere komfortabel end en traditionel redningsvest. Den fylder nemlig mindre og er ikke ligeså tung. Jo mere komfortabel en redningsvest er, desto større er chancen for, at man beholder den på under hele sejladsen og ikke fristes til at tage den af.

Vedligehold er vigtigt

Vælger man en selvoppustelig redningsvest, er det dog vigtigt at huske, at den kræver noget vedligehold. Den skal som udgangspunkt gennemgå et servicetjek en gang om året. Du kan gøre det selv, men det kræver, at du har fuldstændig styr på hvad du laver og, at du kan sætte noget tid af til det.

Du kan også vælge at få en professionel til at lave eftersynet, men det koster selvfølgelig penge. Derudover skal dele som CO2 patronerne og den automatiske udløser udskiftes en gang imellem. Det er en ekstra udgift, man skal huske at medregne. Hvis ikke din selvudløselige redningsvest vedligeholdes korrekt, kan den være ubrugelig i en nødsituation.

Hav mulighed for at tilkalde hjælp

Selvom en redningsvest kan redde dig fra at drukne, er det også vigtigt, at du kan komme sikkert tilbage på land, hvis uheldet er ude. Derfor skal du have mulighed for at tilkalde hjælp, når du er i en situation, der begynder at blive farlig.

En god, vandtæt og fuldt opladet mobiltelefon kan være en stor hjælp til søs. På den kan du downloade apps med informationer om vind og vejr. Du kan også bruge den til at ringe efter hjælp. Her er det vigtigt at tjekke din mobildækning og vælge det selskab, der tilbyder den bedste dækning.

Sørg for sikkerhed til søs med selvoppustelig redningsvest
Sørg for sikkerhed til søs med selvoppustelig redningsvest

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.