Husk redningsvest, hvis du skal ud at sejle

Ingen kommentarer Share:

Danskerne har været dygtige søfolk i mere end tusinde år. Vi har også bygget nogle af verdens bedste skibe, og gør det stadig, selv om de fleste danske værfter for længst har drejet nøglen. Danskerne er generelt også meget disciplineret. Derfor kan det godt undre at så mange danskere glemmer at tage redningsvest på, når de er ude at sejle.

Det er ikke kun imod loven, men også imod al sund fornuft. Selv når vandet er så varmt som det kan blive om sommeren, så vil du med tiden alligevel dø af hypotermi. Hypotermi er når kroppen køler af så meget at kroppens funktioner begynder at svigte. Kropstemperaturen er ca. 37 grader. Når vandet er meget varmt og har 25 grader, så er det stadig 12 grader koldere end kroppen. Det betyder at kroppen vil køle af, indtil den har samme temperatur som vandet.

Hypotermi er værre end drukning

Det skal forstås på den måde, at flere der lider skibbrud faktisk dør af hypotermi og ikke fordi de drukner i vandet. Det kan en redningsvest umiddelbart ikke redde dig fra – skulle man tro.

Tro om. Det gør den faktisk. Fordi med en redningsvest taber du kropsvarme betydeligt langsommere end uden. Til dels, fordi redningsvesten hjælper med at isolere kroppen mod vandets kulde. Men endnu mere, fordi den sparer masser af energi. Med en redningsvest behøver du nemlig ikke anstrenge dig, bare for at holde dig flydende. Tværtimod, så kan du slappe af og ligge stille og roligt i vandet.

Redningsvesten er for at redde dig

En redningsvest der lever op til lovens krav indeholder også ekstra udstyr. Et signallys, en fløjte og hvis du betaler for det, også en GPS tracker, som kan spores.

Redningsveste er ikke billige, så hvis det er pengemangel der afholder dig fra at købe en, så lån penge. Det er trods alt en investering i dit liv og lemmer.

Men du kan sagtens få redningsveste, der ikke koster en bondegård, og stadig opfylder de gældende lovkrav. Hos Harald Nyborg kan du fx få mærkevarer redningsveste langt billigere end andre steder. Harald Nyborg køber stort ind, og køber især udgående modeller. Men en redningsvest fra sidste eller andensidste sæson er ikke mindre god en den nyeste model. Til gengæld er den en hel del billigere.       Med en redningsvest fra Harald Nyborg er du klar til at sejle ud.

Husk redningsvest, hvis du skal ud at sejle
Husk redningsvest, hvis du skal ud at sejle

Vi anbefaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.